Bratislavské letisko vybavilo o pätinu viac ľudí ako vlani

Bratislavské letisko M. R. Štefánika vybavilo v prvom polroku o 22 percent viac cestujúcich ako v rovnakom období vlani. Bránami najväčšieho letiska na Slovensku, ktoré v uplynulých šiestich rokoch čelilo prepadu počtu cestujúcich, prešlo od januára do konca júna viac ako 587 000 pasažierov, informovala jeho hovorkyňa Veronika Ševčíková.

03.07.2015 16:05
debata

„O nárast sa pričinil najmä dopravcu Ryanair, s ktorým sa nám podarilo dohodnúť na otvorení základne na bratislavskom letisku, čo cestujúcim prinieslo viac letov u existujúcich spojení aj nové linky,“ uviedol generálny riaditeľ letiska Ivan Trhlík. Prínosom je podľa neho aj nová linka aeroliniek flydubai z Bratislavy do Dubaja.

Najväčším dopravcom na letisku bol v prvom polroku tradične Ryanair s odstupom pred Travel Service, ktorý poskytuje služby aj slovenským cestovným kanceláriám. Na treťom mieste skončili České aerolínie, ktoré prevádzkujú tiež linku z Prahy cez Bratislavu do Košíc.

„Konečne sa nám podarilo zvrátiť trend klesajúceho počtu prepravených pasažierov z bratislavského letiska a za celý rok očakávame nárast v státisícoch prepravených cestujúcich,“ odhadol Trhlík.

Vlani služieb letiska s kapacitou päť miliónov ľudí využilo takmer 1,36 milióna pasažierov. Bratislavské letisko je dlhodobo v tieni neďalekého viedenského letiska, ktoré ponúka oveľa viac pravidelných leteckých spojení. Viedenské letisko vybavilo vlani rekordných 22,5 milióna cestujúcich.

debata chyba
Viac na túto tému: #aerolinky #letisko Bratislava