Do priemyselného parku Záborské pri Prešove prichádza nový investor

Do priemyselného parku Záborské v okrese Prešov, ktorý vlastní mesto Prešov, mieri nový investor. Spoločnosť LEYARD EUROPE s.r.o. plánuje kúpiť 10-tisíc metrov štvorcových pozemku, kde postaví výrobný závod na elektronické komponenty. Pre začiatok deklarovala, že vytvorí minimálne 50 nových pracovných miest.

13.07.2015 15:15
debata (11)

Spoločnosť, ktorá má administratívnu budovu na Ulici Jána Pavla II. v Prešove, plánuje spustiť výrobu najneskôr do troch rokov od nadobudnutia vlastníckeho práva k nehnuteľnosti. Pre začiatok deklarovala, že vytvorí minimálne 50 nových pracovných miest. V druhej etape plánuje prijať ďalších niekoľko desiatok nových zamestnancov.

Prešovskí mestskí poslanci už schválili predaj pozemku s výmerou jeden hektár za kúpnu cenu 29 eur za štvorcový meter. Prevod schválili ako prípad hodný osobitného zreteľa z dôvodu podpory rozvoja regiónu a tvorby nových pracovných miest. Súčasne kupujúci prejavil záujem o predkupné právo na ďalších 4 271 metrov štvorcových, čo je v kúpnej zmluve zakotvené na dva roky.

Celková cena za hektárový pozemok je 290-tisíc eur. Podľa zmluvy spoločnosť LEYARD EUROPE s.r.o vyplatí mestu 191-tisíc eur do 30 dní od nadobudnutia účinnosti tejto zmluvy. Súčasne kupujúci postaví na pozemku elektrickú a telekomunikačnú prípojku k trafostanici a táto čiastka v plánovanej výške 99-tisíc eur sa započíta do celej transakcie. Skolaudované nové inžinierske siete odovzdá kupujúca strana mestu Prešov do jeho majetku s príslušnou dokumentáciou a zdokladovaním vynaložených nákladov. V kúpnej zmluve sa ďalej uvádza, ako sa strany vyrovnajú v prípade, pokiaľ tieto náklady budú iné, ako sa predpokladá. Prešovská radnica sa súčasne zaviazala, že vybuduje k predávanému pozemku dažďovú kanalizáciu.

Prešovská spoločnosť LEYARD EUROPE s.r.o. vznikla v júni 2013 s čínskym spoločníkom z Hongkongu.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #priemyselný park