Kúpil som grécky ostrov? Buffet sa čuduje, je to výmysel

Slávny americký investor Warren Buffett v stredu poprel správy, podľa ktorých spolu s talianskym realitným magnátom Alessandrom Protom kúpil neobývaný grécky ostrov Svätého Tomáša neďaleko Atén. Miliardár tieto správy označil za "úplný výmysel".

22.07.2015 11:10
debata (4)

„Kým sa nezačali objavovať tieto správy, nikdy som o tom človeku (Proto) nepočul,“ citovala z Buffettovho vyhlásenia agentúra Reuters.

Správu v sobotu priniesol grécky týždenník Preto Thema. Od neho ho prevzala grécka tlačová agentúra AMNA a po nej rad ďalších spravodajských serverov vrátane amerického periodika Newsweek.

Taliansky podnikateľ neskôr poprel, že by médiám o pláne na kúpu ostrova spolu s Buffettom niečo povedal, dodal ale, že americkému investorovi chce niektorý z gréckych ostrovov predať.

„Kto je oblečený, spoznáte, až voda opadne. A v tomto prípade je pán Proto oblečený a skôr alebo neskôr nejaký ostrov v Grécku (Buffettovi) predá,“ uviedla v e-maile zaslanom Reuters Protova asistentka Federica Salaová. Narážala tak na Buffettov obľúbený citát, že „až voda opadne, spoznáte, kto plával nahý“. Buffett sa tak vyjadruje k tomu, kedy je rast akcií oprávnený a kedy je len výsledkom prílišného optimizmu.

Správy uvádzali, že Proto s Buffettom plánujú vybudovať na ostrove hotely a domy. Ostrov sa nachádza v Sarónskom zálive neďaleko najväčšieho gréckeho prístavu Pireus a je vzdialený 45 minút cesty trajektom od Atén.

Agentúra AMNA tiež informovala, že minulý týždeň kúpil grécky ostrov Stroggilo v Egejskom mori americký herec Johnny Depp, a to za 4,2 milióna eur. Záujem o kúpu niektorého z gréckych ostrovov má údajne aj herecký pár Brad Pitt a Angelina Jolie.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Warren Buffett