Adidas do skladov pri Moskve investoval milióny dolárov

Najväčší európsky výrobca športového tovaru Adidas kúpil pri Moskve komplex skladov v transakcii, ktorej hodnotu zdroje z realitného trhu odhadli na 70 až 100 miliónov dolárov. Je to od firmy gesto dôvery v ruský trh, hoci vyhliadky tamojšej ekonomiky sú nepriaznivé a kurz rubľa klesá, uviedla agentúra Reuters.

13.08.2015 07:15
debata (21)

Adidas vlani v novembri kvôli prepadu kurzu rubľa oznámil, že obmedzí plán otvárania nových predajní v Rusku na zhruba 30 ročne z už skôr zníženého plánu zhruba 80 obchodov za rok. Nemecká firma ale využila nízke ceny nehnuteľností a kúpila skladiskový areál PNK-Čechov II s výmerou 120 000 štvorcových metrov, ktorý sa nachádza asi 50 kilometrov južne od Moskvy. Od roku 2012 si tam Adidas prenajíma približne 65 000 metrov štvorcových, uviedli zdroje Reuters.

Adidas žiadne podrobnosti o kúpe skladov neoznámil. „Veríme v dlhodobý potenciál ruského trhu, a rozhodli sme sa preto investovať do tohto zariadenia,“ uviedol hovorca firmy.

„Adidas zaplatil relatívne nízku cenu. Pri výške nájomného v dlhodobých nájomných zmluvách je výhodnejšia kúpa ako prenájom,“ uviedol jeden zo zdrojov.

Adidas minulý týždeň oznámil, že jeho prevádzkový zisk sa v druhom štvrťroku zvýšil o takmer osem percent na 234 miliónov eur. Firma vyťažila zo silného dopytu v západnej Európe a Číne, ako aj zo slabšieho kurzu eura.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Adidas