O predajne Tesca sa vraj zaujíma Babiš

Investičný fond Hartenberg, ktorého spoluzakladateľom je český minister financií Andrej Babiš, vyjednáva podľa portálu Aktuality.sk o kúpe predajní maloobchodného reťazca Tesco v Česku a na Slovensku. Fond ani české zastúpenie Tesco informáciu nekomentovali, Babiš ešte na jar poprel záujem o získanie časti Tesca.

04.09.2015 14:54
debata

„Špekulácie nekomentujeme,“ povedal portálu riadiaci partner fondu Hartenberg Jozef Janov.

Portál uviedol, že partnerom fondu v chystanej transakcii má byť spoločnosť Diligentia, ktorá na Slovensku prevádzkuje maloobchodné predajne Moja Samoška.

Tesco na Slovensku prevádzkuje 155 obchodova zamestnáva 10-tisíc ľudí. „Špekulácie nekomentujeme,“ reagoval hovorca slovenských predajní reťazca Václav Koukolíček. V Česku má reťazec viac ako 200 predajní a dáva prácu 14-tisíc ľuďom.

Slovenské médiá už skôr špekulovali, že britská maloobchodná spoločnosť Tesco zvažuje v rámci svojho ozdravného plánu odchod z niektorej krajín strednej Európy, vrátane Česka a Slovenska. Firma v minulom fiškálnom roku vykázala stratu pred zdanením 6,4 miliardy libier, čo je najhorší výsledok v 96-ročnej histórii spoločnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Babiš #Tesco