Enel sa chce rýchlo zbaviť podielu v Slovenských elektrárňach

Najväčšia talianska energetická firma Enel očakáva, že predá zhruba polovicu zo svojho 66-percentného podielu v spoločnosti Slovenské elektrárne českej skupine Energetický a priemyselný holding (EPH) do konca tohto roka. Povedal to v piatok generálny riaditeľ Enelu Francesco Starace, ktorý tak potvrdil predchádzajúce správy.

04.09.2015 15:08
debata (3)

Enel koncom augusta začal s EPH exkluzívne rokovania o predaji podielu a záväzná dohoda by mohla byť podpísaná v najbližších týždňoch.

„Rokujeme o detailoch predaja, ktorý sa uskutoční v dvoch fázach: očakávame, že dokončíme prvú fázu do konca roka 2015,“ povedal Starace novinárom. „Podiel, ktorý predáme v prvej fáze, je 30 až 33 percent, povedzme približne 30 percent,“ dodal. Potvrdil tiež, že zvyšný podiel Enel predá, len čo sa dokončia dva nové reaktory jadrovej elektrárne Mochovce.

Predaj podielu v Slovenských elektrárňach je súčasťou plánu talianskej firmy na predaj majetku za zhruba päť miliárd eur. Starace už v máji uviedol, že hodnota podielu je 750 miliónov eur, napísala agentúra Reuters.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenské elektrárne #Enel #EPH