Veritelia bauMaxu pristúpia na odpis dlhu

Veritelia rakúskej siete hobbymarketov bauMax pristúpili na návrh, že odpíšu 40 percent jej dlhu. Uviedli to v pondelok zdroje rakúskej agentúry APA. Súhlas veriteľov by tak mohol otvoriť cestu k avizovanému prevzatiu väčšiny predajní konkurenčnou nemeckou spoločnosťou Obi.

08.09.2015 08:00
debata (1)

Súhlas s odpisom dlhu znamená zmiernenie dlhovej záťaže vo výške približne 400 miliónov eur, uviedli zdroje. Medzi veriteľov zadlženej spoločnosti bauMax patria banky Raiffeisen, Erste Group a Bank Austria. Žiadna z nich sa k veci nechcela vyjadrovať.

BauMaxu, podobne ako iným európskym hobbymarketom, uškodila horšia situácia na trhu s bývaním. Spoločnosť vykonáva reštrukturalizačný plán, na ktorom sa dohodla s veriteľskými bankami.

Nemecká sieť hobbymarketov Obi minulý týždeň potvrdila, že chce prevziať asi dve tretiny zo 105 predajní rakúskeho konkurenta bauMax v Rakúsku, v Českej republike, na Slovensku a v Slovinsku. Časť obchodov bauMax v Českej republike získa poľský investor, uviedla bez ďalších podrobností APA.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Obi #bauMax