Deutsche Bank možno prepustí až štvrtinu zamestnancov

Deutsche Bank, najväčšia banka v Nemecku, sa chystá prepustiť zhruba 23 000 zamestnancov. To je asi štvrtina celkovej pracovnej sily.

15.09.2015 09:38
debata (1)

Prepúšťanie sa dotkne hlavne technologických aktivít a časť zamestnancov opustí divíziu Postbank, ktorá má byť oddelená do samostatného subjektu. S odvolaním sa na zdroje z finančného sveta to dnes uviedla agentúra Reuters.

Predbežné plány na zníženie počtu zamestnancov na približne 75 000 predstavil podľa zdrojov cez víkend generálny riaditeľ John Cryan členom dozornej rady. Zníženie počtu zamestnancov je súčasťou reorganizácie skupiny pod vedením Cryana, ktorý sa ujal funkcie v júli a sľúbil znížiť náklady. Hovorca banky sa k správe odmietol vyjadriť.

Banka primárne zvažuje škrty v oblastiach zameraných na technologické operácie a na administratívu. V týchto oblastiach pracuje okolo 20 000 ľudí. Postbank má zhruba 15 000 zamestnancov a pred oddelením divízie do samostatnej firmy v budúcom roku by ju malo opustiť okolo 8000 zamestnancov.

Rozsiahly plán reštrukturalizácie banka predstavila v apríli. Vtedajší riaditelia Anshu Jain a Jürgen Fitschen ale krátko nato z banky odišli a na ich miesto nastúpil Cryan. Podľa zdroja by mal podrobnosti plánu reštrukturalizácie predstaviť do októbra.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #bank #Deutsche Bank