Ryanair bude lietať z Bratislavy priamo do Bruselu

Bratislava bude mať od 1. apríla budúceho roka priame letecké spojenie s Bruselom.

30.09.2015 15:21
debata (2)

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair bude pravidelnú linku na hlavné bruselské letisko Zaventem prevádzkovať šesťkrát týždenne okrem soboty. Presunie tam doterajšie lety na vedľajšie letisko belgickej metropoly v Charleroi.

„Súvisí to s tým, že Slovensko bude predsedať v Rade Európskej únie v druhom polroku 2016. Preto sme pridali novú linku do Bruselu,“ povedal v stredu na tlačovej besede prevádzkový riaditeľ Ryanairu Mick Hickey. Aerolínie podľa neho plánujú v budúcom roku prepraviť na linkách do a z Bratislavy 1,2 milióna cestujúcich.

Ryanair bude v letnom letovom poriadku od konca marca budúceho roka prevádzkovať z Bratislavy osemnásť pravidelných liniek. Plánuje pritom týždenne 78 spiatočných letov. Okrem spojenia do Bruselu oproti tohtoročnej letnej sezóne pridá aj linku do Manchestru s troma letmi v týždni. Novinkou bude aj pravidelné spojenie do Berlína na letisko Schönefeld so siedmimi letmi v týždni. Túto linku začne Ryanair prevádzkovať už 27. októbra tohto roku počas zimného letového poriadku. Počas zimného obdobia od konca októbra do konca marca bude spoločnosť zabezpečovať šesťdesiat letov na trinástich pravidelných linkách. Ryanair má na svojej základni na bratislavskom letisku stále jedno namiesto dvoch plánovaných lietadiel. „Druhé lietadlo príde v krátkom čase,“ povedal Hickey.

„Letecká spoločnosť Ryanair nám vyšla maximálne v ústrety a veľmi rýchlo zareagovala na našu požiadavku presunu letov zo vzdialenejšieho bruselského letiska Charleroi, kam lietala doteraz, na hlavné letisko Brusel – Zaventem od apríla 2016,“ povedal generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík. „V súvislosti s predsedníctvom Slovenska v Rade Európskej únie od júla 2016 výrazne vzrastie dopyt po priamom a pravidelnom dennom leteckom spojení Bratislavy a Bruselu,“ uviedol. Nová linka na letisko Zaventem bude podľa Trhlíka znamenať aj významnú úsporu pri cestách štátnych úradníkov do Bruselu a tí už nebudú nútení využívať viedenské letisko.

2 debata chyba