Škandál ohrozuje Volkswagen, ale dá sa prekonať

Škandál okolo podvodov Volkswagenu v emisných testoch je hrozbou pre životaschopnosť firmy, je však možné ho prekonať. Podľa nemeckého denníka Welt am Sonntag to uviedol budúci predseda dozornej rady nemeckej automobilovej skupiny Hans Dieter Potsch. Hovorca automobilky sa k článku odmietol vyjadriť.

04.10.2015 08:16
debata (1)

Nemecký nedeľník podľa agentúry Reuters napísal, že Potsch vyjadrenie urobil počas internej schôdze, ktorá sa konala tento týždeň v sídle koncernu v nemeckom Wolfsburgu. Situácia je podľa neho pre koncern „krízou ohrozujúcou existenciu“. Tiež vraj ale vyhlásil, že koncern môže túto krízu prekonať.

Najväčší európsky výrobca automobilov v septembri pripustil, že podvádzal v emisných testoch svojich naftových vozidiel v Spojených štátoch. Podľa nemeckého ministerstva dopravy pri týchto testoch firma manipulovala s výsledkami tiež v Európe, kde predáva zhruba 40 percent vozidiel.

Welt am Sonntag s odvolaním sa na nemenované oboznámené zdroje napísal, že koncern kvôli možným škrtom preveruje rozpočet plánovaných investícií do roku 2018 vo výške 100 miliárd eur. Automobilka to odmietla komentovať.

Volkswagen si dal bokom 6,5 miliardy eur, ktoré jej majú pomôcť vykryť náklady na tento škandál. Podľa niektorých analytikov by však konečná suma mohla byť oveľa vyššia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #emisie