Štvrtý operátor nemá plne pokryté Slovensko

V rozbehu bude štvrtý mobilný operátor závislý od toho, ako konkurencia sprístupní službu národného roamingu. Ak sa 4ke rozhodne hádzať polená pod nohy, ľudia sa v úvode nemusia dovolať odvšadiaľ.

06.10.2015 07:00
debata (18)

„Čo sa týka kvality hovorov, veľa bude závisieť od ochoty konkurencie sprístupniť národný roaming. Ľudia sa tak nakoniec nemusia dovolať napríklad z dedín či iných odľahlejších miest,“ povedal v rozhovore pre denník Pravda odborník Ondrej Macko, šéfredaktor touchIT. Štvrtý mobilný operátor má pridelené čísla s predvoľbou 0950.

Na 4 G sieť treba mať drahší mobilný telefón, ktorý však v ponuke 4ky nie je.

Čo pre ľudí prináša predstavená ponuka štvrtého mobilného operátora?
Jednoznačne zaujímavé ceny. Hlavne v prípade dát som nebol pripravený na to, že 4ka ponúkne 1 GB za 1 euro. To je naozaj odvážne. Novinkou je, že v ponuke neexistujú MMS ani 3G sieť. Takže je to netradičný operátor, ale páči sa mi, že tie štvorky sú takmer všade a 4 centy za volanie, poslanie 1 SMS a 1 MB dát je naozaj veľmi dobrá ponuka aj v rámci Európskej únie. Keby takéto ceny fungovali aj mimo Európskej únie, bolo by to ešte lepšie.

Koho presvedčí 4ka na kúpu SIM karty?
Mladí ľudia možno ani nevedia, kde nájdu pobočky Slovenskej pošty. Na rozdiel od staršej generácie neposielajú listy a komunikujú len prostredníctvom mobilov a počítačov. V prípade mladých ľudí tak predajná sieť prostredníctvom pobočiek Slovenskej pošty nemusí byť až takou výhodou. U staršej generácie osloví ponuka hlavne cenovo citlivých ľudí pre ktorých je dôležité ušetrenie každého centa.

Ako zareaguje na 4ku konkurencia?
Najviac reagovať bude pravdepodobne tretí operátor, ktorému 4ka prevezme miesto najmladšieho operátora snažiaceho sa o najnižšie ceny. Takže tu niekde by sa mohol začať konkurenčný boj prinášajúci lacnejšie mobilné služby pre ľudí.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #mobilní operátori #4ka