Dozornú radu VW povedie doterajší finančný riaditeľ Hans Potsch

Dozorná rada nemeckého automobilového koncernu Volkswagen podľa očakávania zvolila za svojho predsedu doterajšieho finančného riaditeľa Hansa Dietera Potscha (64).

07.10.2015 16:39
debata

Automobilka to oznámila v stredu po ďalšom krízovom rokovaní dvadsaťčlennej rady. Potsch tak obsadí pozíciu, ktorá sa uvoľnila po rezignácii dlhoročného šéfa rady Ferdinanda Piëcha tento rok na jar. Zmena na čele dozornej rady sa odohráva v čase, keď sa Volkswagen potýka so škandálom okolo nepravdivého vykazovanie hodnôt emisií svojich naftových vozidiel.

Rakúšan Potsch bol finančným riaditeľom Volkswagenu od roku 2003. V tejto funkcii ho teraz vystrieda Frank Witter.

Potsch je považovaný za človeka s hlbokými znalosťami chodu firmy, čo ale na druhú stranu vyvolalo kritiku, že má príliš blízko k súčasnému vedeniu na to, aby sa dokázal potýkať s dopadmi najhoršieho škandálu v histórii firmy. Má ale podporu veľkých akcionárov, vrátane rodiny Piëchovcov a rodiny Porscheovcov.

Potsch v stredu vyhlásil, že objasnenie škandálu, ktorý povesť najväčšieho európskeho koncernu značne pošramotil, nejaký čas potrvá. Na tlačovej konferencii po svojom potvrdení za predsedu rady ale podľa agentúry Reuters odmietol odpovedať na otázky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #emisie