Odbory nebudú súhlasiť s prípadným prepúšťaním v slovenskom VW

Odborová organizácia spoločnosti Volkswagen Slovakia nebude súhlasiť s prípadným prepúšťaním zamestnancov na Slovensku, či so znižovaním finančného ohodnotenia ľudí pracujúcich v slovenských závodoch nemeckej automobilky.

08.10.2015 16:50
debata (10)

Uviedol to predseda základnej organizácie OZ KOVO Volkswagen Slovakia Zoroslav Smolinský. „V prípade, že dôjde k dopadu krízovej situácie v koncerne aj na slovenský Volkswagen, odbory sú pripravené na rokovania s vedením spoločnosti, ktoré sa zaviazalo akceptovať a rešpektovať náš názor. Už teraz sme sa dohodli na tom, že žiadne opatrenia nebudú prijaté bez prerokovania a súhlasu oboch strán a krízový plán pripravíme spoločne,“ dodal Smolinský.

Odborová organizácia Volkswagen Slovakia sa v týchto dňoch zúčastňuje na zasadnutí Svetovej koncernovej rady v nemeckom meste Wolfsburg. „V súvislosti s aktuálnou situáciou je jedným z hlavných bodov programu rokovania určiť rozsah emisného škandálu a definovať opatrenia potrebné pre zaistenie ďalšej plynulej prevádzky výroby,“ konštatoval Smolinský.

Koncom septembra skupina Volkswagen priznala, že približne 11 mil. vozidiel na svete má nainštalovaný program falšujúci emisné testy. Koncernu, ktorý pochybenie priznal, hrozí v USA pokuta až 18 mld. USD. Vyšetrovanie kauzy sa medzitým rozšírilo na ďalšie krajiny a zaoberá sa ňou aj Európska komisia. V reakcii na škandál minulý týždeň šéf spoločnosti VW Martin Winterkorn odstúpil.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Odbory #Volkswagen #emisie