VW bude chcieť zľavy od dodávateľov vo výške 3 miliardy eur

Nemecká automobilová skupina Volkswagen bude od svojich dodávateľov požadovať zníženie cien v celkovom rozsahu tri miliardy eur.

12.10.2015 21:58
debata (20)

Je to súčasť širších úsporných opatrení, ktoré majú zmierniť finančné dôsledky škandálu s meraním emisií, napísal v pondelok nemecký denník Handelsblatt.

Volkswagen, ktorý má závod v Bratislave a má veľa slovenských dodávateľov, plánuje úsporné opatrenia aj v oblasti miezd, marketingu alebo sponzoringu. Úspory majú zasiahnuť aj viacero modelov, uviedol denník.

Najväčšia európska automobilka si už zo zisku tretieho štvrťroku dala bokom na pokrytie dôsledkov škandálu 6,5 miliardy eur, sama však pripustila, že to zďaleka nebude stačiť. Odhady celkových nákladov podľa agentúry Reuters dosahujú až 40 miliárd eur.

Volkswagen v septembri priznal, že do približne 11 miliónov áut s naftovými motormi po celom svete inštaloval softvér, ktorý umožňuje manipulovať s výsledkami merania emisií. Škandál zrazil trhovú hodnotu podniku o tretinu, donútil rezignovať riaditeľa firmy a viedol k vyšetrovaniu po celom svete.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #m