DHL zdražila prepravu zásielok po Európe o šesť percent

Spoločnosť DHL Freight zvýšila od októbra ceny za prepravu kusových zásielok v Európe v priemere o šesť percent.

13.10.2015 07:00
debata

Dôvodom sú investície do rozvoja aj rast nákladov. Spoločnosť to dnes uviedla v tlačovej správe. DHL naposledy zdražovala na začiatku roka až o päť percent.

DHL Freight každoročne investuje do automatizácie, rozvoja prepravnej siete a zákazníckeho servisu. Náklady na prepravu kusových zásielok rastú najmä kvôli nedostatku prepravných kapacít na trhu, meniacim sa cenám paliva, vyšším mzdovým požiadavkam spôsobeným nedostatkom vodičov na trhu, rastúcimi nákladmi na poistenie, ekologickým poplatkom, znižujúcou sa priemernou veľkosťou zásielok a rastúcej frekvencii odchodu prepravných liniek.

„Náš odbor čelí významnému tlaku na ceny a zároveň si vyžaduje poskytovanie kvalitného servisu, implementáciu nových technológií a zabezpečenie rovnakého štandardu služieb naprieč celou sieťou,“ uviedol výkonný riaditeľ DHL Freight Amadou Diallo.

Najväčšími konkurentmi DHL v preprave kusových zásielok sú Geis, Dachser, Gebrüder Weis, DB Schenker a TNT.

Skupina DHL Freight ponúka prepravné služby vo viac ako 50 krajinách a zamestnáva zhruba 13 000 osôb. DHL je súčasťou skupiny Deutsche Post DHL Group. Tržby skupiny dosiahli v roku 2014 viac ako 56 miliárd eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #internet #DHL