Dvaja investori dostanú spolu 4,8 milióna eur ako stimuly

Vláda na svojom stredajšom rokovaní schválila poskytnutie investičných stimulov dvom spoločnostiam v celkovej hodnote 4,8 milióna eur.

25.11.2015 12:27
debata (2)

Firmy Cemm Thome a Oerlikon Surface Solutions by mali na oplátku vytvoriť viac ako 170 nových pracovných miest. Investori by mali celkovo preinvestovať takmer 19 miliónov eur.

Nemecká spoločnosť Cemm Thome plánuje v Prešove rozšíriť za viac ako 2 milióny eur svoje technologické centrum, ktoré by sa malo zaoberať vývojom a dizajnom vnútorného osvetlenia automobilov. Pôjde o svetlovody (lightguides) a rôzne svietidlá v interiéri automobilov. Vytvoriť chce 40 nových pracovných miest. Vláda jej schválila poskytnutie investičnej pomoci v celkovej výške 824 tisíc eur. Firma dostane stimuly vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok a dlhodobý nehmotný majetok vo výške 411 tisíc eur, vo forme úľavy na dani z príjmov v objeme 93 tisíc eur a vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta vo výške 320 tisíc eur.

Švajčiarska Firma Oerlikon Surface Solutions plánuje vo Veľkej Ide postaviť za takmer 17 miliónov eur nový závod na povrchovú úpravu piestových čapov a komponentov dieselových vstrekovacích systémov. Firma by mala v košickom okrese vytvoriť 134 nových pracovných miest. Vládny kabinet schválil investorovi poskytnutie štátnej pomoci v celkovej výške viac ako 4 milióny eur. Vo forme úľavy na daní z príjmov dostane spoločnosť 3,2 milióna eur a vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok a dlhodobý nehmotný majetok v objeme 800 tisíc eur.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #investor #stimul