Hudák: Na Slovensko by mohlo prísť päť veľkých investícií

Na Slovensko by mohlo prísť päť veľkých investícií s hodnotou nad 100 miliónov eur. "Z týchto päť väčších investičných projektov sú dva nové a tri plánujú rozšíriť svoje aktivity na Slovensku," uviedol minister hospodárstva Vazil Hudák. O konkrétnostiach zatiaľ minister nechcel hovoriť.

04.01.2016 11:16
debata (5)

Minister nevedel povedať, či sa podarí s investormi uzavrieť zmluva ešte do blížiacich sa parlamentných volieb. „V spolupráci s agentúrou SARIO pracujeme na nových investičných projektoch. Či sa dokážu zmluvy s týmito investormi uzavrieť do volieb, je s otáznikom. Ale v tejto oblasti nejde o politiku a nejde o to, aby sme stoj čo stoj uzatvárali zmluvy do volieb. Ide o to, aby sa dosiahla korektná dohoda. Verím však, že do volieb budem môcť dve z týchto väčších investícií verejne oznámiť,“ konštatoval Hudák.

Premiér Robert Fico v decembri prezradil, že štát rokuje o investíciách v objeme jednej miliardy eur. Veľká IT investícia by mala byť podľa predsedu vlády umiestnená pri Banskej Bystrici. Do tejto lokality vraj smeruje ešte jeden investor. Spolu by mali vytvoriť 2 500 nových pracovných miest.

Podľa premiéra kabinet disponuje informáciami, že ďalší investori majú záujem podať na vládu svoje žiadosti o poskytnutie investičných stimulov, napríklad z papierenského priemyslu.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #SARIO #investície #Vazil Hudák