Volkswagen nedosiahol dohodu s americkými úradmi

Spoločnosť Volkswagen (VW) v stredu nedosiahla dohodu s americkými úradmi týkajúcu sa úprav 600 tis. automobilov, ktoré prekračujú emisné normy. Uviedli to predstavitelia amerických úradov. Šéf spoločnosti VW Matthias Müller sa v stredu stretol s Ginou McCarthyovou z Agentúry pre ochranu životného prostredia (EPA). Jej hovorkyňa po stretnutí uviedla, že EPA oceňuje rozhovory s Müllerom.

14.01.2016 08:32
debata

„Budeme pokračovať v práci smerom k riešeniu,“ uviedla hovorkyňa. Müller situáciu po stretnutí nekomentoval. "Ceníme si čas, ktorý si pani McCarthyová vyhradila na stretnutie s nami,“ uviedla spoločnosť VW vo svojom stanovisku. "VW bude naďalej plne spolupracovať,“ doplnila spoločnosť.

Müller skôr tento týždeň vyhlásil, že plánuje predložiť plán riešenia. VW a ani EPA neuviedli, či automobilka prezentovala návrh, prípadne to, ako bol prijatý. Stretnutie medzi spoločnosťou a agentúrou sa uskutočnilo deň po tom, čo štát Kalifornia odmietol decembrový plán VW ako "neadekvátny“ a nedostatočne rýchly.

O možných riešeniach, ktoré pripravuje spoločnosť VW, hovoril Müller už v nedeľu. "Máme vo fáze príprav jeden (katalyzátor) a veríme, že to bude súčasť technických riešení,“ povedal Müller. Zároveň uviedol, že verí, že nový katalyzátor umožní, aby vozidlá spĺňali americké emisné štandardy. "Áno veríme, že je to možné,“ povedal. 

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #emisie