Investícia Jaguaru prinesie do Nitry aj centrum služieb

Investícia automobilky Jaguar Land Rover prinesie pre mestskú časť Nitry Dražovce viaceré novinky.

22.01.2016 14:37
debata

V priemyselnom parku v Dražovciach vznikne centrum služieb, ktorého súčasťou bude aj integrované zdravotné záchranné stredisko, škôlka pre deti zamestnancov so štyrmi triedami, reštaurácia a ďalšie zázemie pre celý priemyselný park. Posilniť sa má aj bezpečnosť v tejto mestskej časti. Mesto tu chce zriadiť samostatný obvod mestskej polície.

„V súvislosti s nárastom počtu ľudí dochádzajúcich za prácou do tejto mestskej časti ako aj predpokladaným zvýšením počtu obyvateľov Nitry sa pripravuje personálne posilnenie mestskej polície v hliadkovej činnosti a aj zlepšenie technicko-materiálneho zabezpečenia,“ povedal pre agentúru SITA Andrej Jančovič z nitrianskej radnice. V roku 2015 mesto osadilo v Dražovciach kameru a momentálne finišuje projekt, v rámci ktorého umiestnia ďalšiu kameru v priemyselnom parku na ulici Dolné Hony, doplnil Jančovič.

Obyvatelia Dražoviec môžu počítať aj s odklonom dopravy. Pripravuje sa výstavba dopravného napojenia priemyselného parku Nitra Sever na rýchlostnú cestu R1 Trnava – Banská Bystrica. Primátor Nitry Jozef Dvonč predpokladá, že investícia Jaguaru sa dotkne aj bytovej výstavby, i keď zatiaľ nevie, v akom rozsahu sa bude na nej podieľať mesto. „Pripravujeme podklady pre Štátny fond rozvoja bývania a určite vytvoríme priestor pre súkromných investorov na výstavbu bytov. Budeme musieť stabilizovať v Nitre mladých ľudí, ktorí budú vychádzať z takých odborov, ktoré budú pre Jaguar dôležité,“ povedal pred časom Dvonč.

Automobilka Jaguar Land Rover plánuje preinvestovať 1,1 mld. britských libier (GBP) a vytvoriť na začiatku 2 800 pracovných miest. Závod by mala začať výrobu v roku 2018. V prvej fáze sa bude v nitrianskom závode vyrábať 150-tisíc vozidiel ročne. Cieľom je vyrábať až 300-tisíc automobilov. 

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #Jaguar Land Rover