Zostavte rýchlo vládu, vyzýva Americká obchodná komora

Americká obchodná komora v SR (AmCham) vyzýva zástupcov politických strán zvolených do parlamentu, aby svoj mandát využili k posilneniu právneho štátu a zlepšovaniu podnikateľského prostredia.

09.03.2016 16:01
debata (59)

Komora tiež vyzýva na bezodkladné vytvorenie funkčnej vlády SR a na pokračovanie konštruktívneho a odborného dialógu so slovenskou podnikateľskou komunitou.

Funkčný právny štát je podľa komory nevyhnutný pre hospodársky rast a zvyšovanie životnej úrovne. „Zvyšovanie transparentnosti a predvídateľnosti legislatívneho procesu, boj s korupciou a zvyšovanie efektivity súdnictva musia patriť medzi hlavné priority novej slovenskej vlády. Počas nasledujúceho volebného obdobia je preto potrebné prijať konkrétne a jasne merateľné opatrenia legislatívneho aj nelegislatívneho charakteru,“ uviedla komora.

Komora tiež apeluje na potrebu reformy vzdelávacieho systému na Slovensku s cieľom väčšej orientácie na prepojenie s praxou, na zvýšenie konkurencieschop­nosti Slovenska v oblasti zamestnanosti, ďalej na posilnenie transparentnosti v energetickom sektore a nakoniec na podporu digitálnej a inovatívnej ekonomiky.

Americká obchodná komora na Slovensku bola založená v Bratislave v roku 1993 ako nezávislá nezisková organizácia financovaná z príspevkov svojich členov. Združuje podnikateľské subjekty na slovenskom trhu s cieľom podporovať nielen rozvoj dobrých vzťahov SR so Spojenými štátmi, ale aj rast slovenskej ekonomiky a zlepšovanie investičného a podnikateľského prostredia. Komora zastupuje viac ako 330 členských spoločností z 27 krajín sveta.

59 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby 2006