Twitter ctí tradíciu, limit 140 znakov na odkaz neprelomí

Americká spoločnosť Twitter nechá dĺžku príspevku na svojej rovnomennej sieti bez zmien. Vyhlásil to v piatok generálny riaditeľ Jack Dorsey.

19.03.2016 09:06
debata

Ukončil tak špekulácie, že Twitter by limit na jeden príspevok mohol zvýšiť zo súčasných 140 znakov až na 10 000 znakov. Hovorca firmy sa k veci odmietol podrobnejšie vyjadriť.

„Zostáva,“ vyhlásil o súčasnom obmedzení Dorsey vo vysielaní americkej televíznej stanice NBC. „Pre nás to je dobré obmedzenia, umožňuje tak dôležitú stručnosť,“ dodal.

Server Re/Code v januári informoval, že Twitter pracuje na novom nástroji, ktorý by umožnil odkazy predĺžiť až na 10 000 znakov. Dorsey vtedy možnú zmenu v dĺžke tweetu nevylúčil.

Twitter je bezplatnou službou, prostredníctvom ktorej si používatelia môžu oznamovať odkazy v správach, a to práve s dĺžkou do 140 znakov. Spoločnosť, ktorá v týchto dňoch oslavuje desať rokov od zaslania prvého tweetu, má teraz vyše 320 miliónov aktívnych užívateľov, ktorí posielajú 500 miliónov správ denne.

Dorsey v relácii Today na NBC tiež povedal, že sieť necenzuruje, čo jej používatelia napíšu. „Určite nie,“ povedal na otázku, či Twitter necenzuruje obsah od používateľov a nezatajuje štvavé komentáre. „Ľudia môžu sledovať, koho chcú a našou prácou je zabezpečiť, že vidia to najdôležitejšie,“ uviedol Dorsey.

Tento rok vo februári Twitter oznámil, že od polovice minulého roka zablokoval viac ako 125 000 použí­vateľských účtov podporujúcich teroristické aktivity, a to najmä v súvislosti s organizáciou Islamský štát. Upozornil tiež, že spolupracuje s úradmi, ak má podozrenie, že používatelia siete sú zapletení do teroristických aktivít.

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter