Grécko a veritelia urobili pokrok v rokovaniach

Európski veritelia urobili spoločne so zástupcami Grécka dôležitý pokrok týkajúci sa reforiem dôchodkového a daňového systému.

21.03.2016 08:17
debata

Tieto kroky sú dôležité, aby krajina získala ďalšiu pomoc a úľavu od dlhu. Vyplýva to z nedeľného stanoviska Európskej komisie (EK). Predstavitelia EK, Európskej centrálnej banky a Medzinárodného menového fondu posudzujú reformný pokrok Atén. Vo svojej práci majú prestávku, keďže sa blížia veľkonočné sviatky. "Misia bola produktívna. Urobili sme významný pokrok v oblasti dane z príjmu,“ uviedla Európska komisia.

"Misia urobila významný pokrok v kľúčových aspektoch dôchodkovej reformy. Práca pokračuje a nadviažeme na to po veľkonočných sviatkoch. Šéfovia misie sa vrátia do Atén 2. apríla, aby pokračovali v rokovaniach a ukončili ich čo najskôr,“ uviedla komisia.

Grécky premiér Alexis Tsipras chce uzavrieť revíziu reforiem čo najskôr. Krajine sa následne otvorí cesta k rozhovorom o úľave od dlhu a pomôže to obnoviť dôveru v ekonomiku. Rokovania sa však zasekli na nezhodách okolo rozpočtových cieľov a dôchodkového systému.

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #trojka veriteľov