Diaľničné známky vyniesli viac, za 4 mesiace 43 miliónov eur

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) za prvé štyri mesiace tohto roka zinkasovala za známky 43 miliónov eur, čo je oproti vlaňajšku takmer pätinový nárast.

03.05.2016 15:32
debata (15)

Ako informovalo Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, tieto peniaze budú použité na prípravu, výstavbu a údržbu diaľnic a rýchlostných ciest aj v regiónoch, ktoré na kvalitné cesty čakajú už dlhé roky.

"Našim cieľom je zabezpečiť spravodlivé spoplatnenie diaľnic a rýchlostných ciest, a peniaze z diaľničných nálepiek použiť na výstavbu a údržbu diaľnic na Slovensku,“ povedal minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Roman Brecely.

Minister v týchto dňoch rozhodol aj o znížení výšky pokút, ktoré budú vodičom vystavené v prípade, ak na diaľnice vojdú bez zakúpenej nálepky. "Pokuta ako šesťnásobok ročnej diaľničnej nálepky nie je podľa môjho názoru primeraná a navyše nie je bežná ani v okolitých krajinách,“ dodal Brecely. Po zmenách, ktoré ešte musí schváliť parlament, bude pokuta po novom definovaná ako trojnásobok ceny ročnej diaľničnej známky. V prípade, ak vodič pokutu uhradí do 15 dní, bude znížená na 100 eur.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #NDS #elektronické diaľničné známky