Úrad zastavil konanie o námietkach pre obchvat Prešova

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) zastavil konanie o námietkach nemenovaného záujemcu proti vylúčeniu z užšej súťaže Národnej diaľničnej spoločnosti, a. s. (NDS) na výstavbu úseku diaľnice D1 Prešov, západ - Prešov, juh.

05.05.2016 13:15
debata

Úrad rozhodnutie zdôvodnil tým, že navrhovateľ nepredložil ako prílohu svojich námietok doklad preukazujúci oprávnenie podpisovať námietky podľa zákona o verejnom obstarávaní a nepredložil ho ani NDS. Mal predložiť doklad, ktorý by preukazoval oprávnenie ďalšej spoločnosti konať v mene navrhovateľa. Vyplýva to z rozhodnutia úradu zo 7. apríla, ktoré bude zverejnené v najbližších dňoch.

NDS vyhlásila tender na výstavbu juhozápadného obchvatu Prešova vlani v júni. Predpokladaná cena bola 369,51 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (443,41 mil. eur vrátane dane) a práce sú plánované na štyri roky. Súčasťou úseku bude aj vyše dvojkilometrový dvojrúrový tunel Prešov. ÚVO zamietol námietky aj v súťaži na výstavbu úseku D1 Budimír – Bidovce, ale rozhodnutie ešte nezverejnil. Predpokladaná cena zákazky predstavovala 209,4 mil. eur bez dane (251,28 mil. eur vrátane dane) a práce by mali trvať tri roky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #obchvaty