Čína chce vyčistiť internet od nekvalitného tovaru a napodobenín

Čína plánuje odstrániť nešváry panujúce v internetovom obchode. Tamojšie úrady sa v rámci novej kampane zamerajú na boj proti porušovaniu ochranných známok, falšovaniu produktov a zlej kvalite tovaru. Informoval o tom štátny denník People's Daily.

06.05.2016 07:51
debata

Denník síce vo svojej správe nemenoval žiadne konkrétne firmy, nová kampaň by sa však mohla dotknúť napríklad najväčšieho čínskeho internetového obchodu Alibaba či najväčšieho webového vyhľadávača Baidu, napísala agentúra Reuters.

Kampaň, ktorú má na starosti štátny úrad pre priemysel a obchod, potrvá od mája do novembra. Úrad podľa denníka posilní kontrolné mechanizmy a bude udeľovať prísnejšie tresty za porušovanie predpisov. Zameria sa aj na klamlivú a nezákonnú internetovú reklamu, čo je oblasť, ktorá tento týždeň vyvolala v Číne rozsiahlu diskusiu.

Čínsky úrad pre reguláciu internetu v pondelok oznámil, že sa rozhodol začať vyšetrovanie vyhľadávača Baidu pre úmrtie vysokoškolského študenta, ktorý s jeho pomocou hľadal liečbu na svoju rakovinu. Na základe výsledkov vyhľadávania si mladík zvolil experimentálnu terapiu v jednej z pekinských nemocníc. Liečba však nebola úspešná a študent minulý mesiac zomrel. Pred svojou smrťou podľa médií obvinil Baidu aj nemocnicu zo zavádzajúce reklamy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #internet