Automobilka PSA plánuje na Slovensku vyrábať aj motory

Francúzska automobilová skupina PSA Groupe (predtým PSA Peugeot Citroën) plánuje vo svojej slovenskej divízii okrem automobilov vyrábať aj motory.

25.05.2016 16:28
debata (1)

Z výrobných liniek závodu v Trnave na západe Slovenska začnú benzínové motory schádzať v roku 2019, informoval portál etrend.sk.

Podľa PSA by sa v Trnave mali vyrábať trojvalcové motory. Portál napísal, že cieľom automobilky je zvýšiť produkčnú kapacitu týchto motorov v skupine a priblížiť ich výrobu bližšie k zákazníkom. Tento krok má uspokojiť rastúci dopyt po benzínových motoroch v malých vozidlách.

Podrobnosti o výške investície, objemu produkcie motorov či nových pracovných miestach skupina neuviedla.

Trnavský závod PSA vlani vyrobil rekordných viac ako 303 000 vozidiel a tento rok počíta s ďalším rastom produkcie na 315 000 automo­bilov. Továreň montuje modely Peugeot 208, Citroën C3 Picasso a pripravuje výrobu nového modelu vozidla Citroën.

Automobilový priemysel je jedným z hlavných motorov slovenských ekonomiky; krajina pod Tatrami je v prepočte na obyvateľa najväčším producentom áut. Okrem PSA majú svoje závody na Slovensku automobilky Kia Motors a Volkswagen. Na ne je naviazaných množstvo výrobcov komponentov.

V roku 2018 by výrobu na Slovensku mala spustiť britská automobilka Jaguar Land Rover, ktorá sa vlani dohodla so slovenskou vládou na výstavbe továrne pri Nitre.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #PSA Peugeot Citroën