Informatizácia spoločnosti prešla od Kažimíra pod Pellegriniho

Kompetencie sekcie informatizácie spoločnosti prechádzajú od 1. júna z pôsobnosti Ministerstva financií SR na Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Informovala o tom riaditeľka tlačového odboru MF SR Alexandra Gogová.

01.06.2016 09:10
debata

„S tým súvisí aj prechod práv a povinností vyplývajúcich zo štátnozamestna­neckých vzťahov, z pracovnoprávnych vzťahov a iných právnych vzťahov zamestnancov zabezpečujúcich výkon tejto kompetencie, ako aj práva a povinnosti z iných právnych vzťahov,“ vysvetlila.

Zmenu štátno-zamestnaneckého pomeru vykonáva služobný úrad MF SR trvalým preložením na základe slobodnej vôle štátneho zamestnanca s jeho písomným súhlasom. „V prípade nesúhlasu štátneho zamestnanca s trvalým preložením štátnozamestnanecký pomer končí výpoveďou alebo dohodou,“ dodala Gogová.

Z celej sekcie informatizácie spoločnosti prechádza do úradu podpredsedu vlády 46 zamestnancov. Ostatní zamestnanci, celkovo ide o 16 ľudí, sa rozhodli pre ukončenie štátnozamestna­neckého pomeru. „Na základe zákona o ochrane osobných údajov nemôže MF SR poskytovať informácie o jednotlivých zamestnancoch, bez ich predchádzajúceho písomného súhlasu,“ uzavrela Gogová.

Úrad pre investície a informatizáciu je ústredným orgánom štátnej správy pre riadenie, koordináciu a dohľad nad využívaním finančných prostriedkov Európskej únie, pre informatizáciu spoločnosti a pre investície. Vznikol cez novelu zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy, tzv. kompetenčný zákon.

debata chyba
Viac na túto tému: #informatizácia