Businesseurope: Únia musí firmám dať pridanú hodnotu

Európsky biznis požaduje zmenu politiky Európskej únie. Debata o zotrvaní Británie v EÚ vyslala silné signály, aby únia prinášala pridanú hodnotu.

25.06.2016 11:08
debata (3)

V reakcii na brexit to v piatok uviedla Konfederácia európskeho podnikania Businesseurope, ktorá združuje 41 podnikateľských a zamestnávateľských zväzov z 35 európskych krajín.

„Vyzývame členské štáty EÚ, aby vyslali silný signál, ktorým by opätovne potvrdili svoj záväzok k EÚ a jej trom hlavným ekonomickým pilierom: jednotnému trhu, spoločnej obchodnej politike a euru. Brexit otvoril prvky neistoty. Teraz sa musíme zamerať na cestu vpred,“ uviedla prezidentka Busineseurope Emma Marcegagliaová.

K výsledkom referenda sa vyjadrila aj Konfederácia britského priemyslu CBI zastupujúci 190 000 podnikov všetkých veľkostí a odvetví, ktorej členovia zamestnávajú takmer sedem miliónov Britov. „Voľba britských občanov opustiť EÚ je závažný zlom v našej histórii. Mnoho podnikateľov má teraz obavy a potrebuje čas na zhodnotenie vplyvu,“ uviedla generálna riaditeľka konfederácie Carolyn Fairbairnová.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska únia #podnikanie #Brexit