Branson: Virgin Group stratila pre brexit tretinu hodnoty

Britská spoločnosť Virgin Group stratila po rozhodnutí Británia vystúpiť z Európskej únie asi tretinu hodnoty.

28.06.2016 14:29
debata (14)

V relácii Good Morning Britain to v utorok povedal jej majiteľ Richard Branson. Kvôli takzvanému brexitu podnik tiež zrušil projekt, ktorý mohol vytvoriť až 3000 pracovných príležitostí. Branson tiež povedal, že Británia podľa neho smeruje ku katastrofe.

„Nevedieme si horšie ako ostatní, ale predpokladám, že sme prišli o tretinu hodnoty,“ povedal podľa agentúry Reuters miliardár Branson. „Stáli sme pred uzavretím veľmi významnej dohody, ktorá zahŕňala 3000 pracovných miest, ale zrušili sme ju,“ dodal zakladateľ a šéf skupiny Virgin Group. Branson je dlhodobým zástancom Európskej únie.

Dohoda bola podľa agentúry AP zrušená pre neistotu, ktorej Británia po referende čelí. Branson tiež v interview vyzval na nové referendum, pretože ľudia teraz už vidia následky, aké ich rozhodnutie má. Podľa neho voliči pred prvým ľudovým hlasovaním dostali zo strany stúpencov brexitu skreslené informácie.

Bransonovho značka Virgin Group zahŕňa viac ako 400 firiem, Branson podniká napríklad v cestovaní, zábavnom priemysle, médiách, finančníctva či projektoch na ochranu životného prostredia. Najväčšiu pozornosť médií púta jeho spoločnosť Virgin Galactic, ktorá sa venuje vesmírnej turistike.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Richard Branson #Virgin Group #brevet