Subdodávateľ Jaguara postaví lisovňu za 100 miliónov eur

Firma Gestamp Nitra, s. r. o. plánuje v Nitre preinvestovať 100 miliónov eur a vytvoriť v dvoch etapách 396 nových pracovných miest.

07.07.2016 16:43
debata

V priemyselnom parku Sever postaví v katastrálnom území obce Lužianky lisovací závod na výrobu dielov pre automobilový priemysel, najmä pre automobilku Jaguar Land Rover. Spoločnosť už predložila zámer na posudzovanie vplyvov na životné prostredie. Podľa neho bude mať zastavaná plocha 57 tisíc metrov štvorcových. Plocha produkčnej haly bude 26 tisíc metrov štvorcových. Zamestnanci budú pracovať na tri zmeny.

V novom závode budú štyri lisovacie linky pre výrobu karosárskych komponentov pre automobilový priemysel, pričom každá bude tvoriť samostatný prevádzkový systém. Oceľové a hliníkové polotovary tu budú spracúvať metódou lisovania za studena. Pôjde o automatický alebo poloautomatický proces. Kapacita prevádzky bude budovaná v dvoch etapách až na úroveň lisovania 50 tisíc ton ročne. Firma predpokladá, že na výstavbe závodu bude naraz pracovať zhruba 200 ľudí. Výstavba závodu by sa mala začať koncom roka 2016 a prevádzka sa má začať v polovici roka 2018.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #Nitra #Jaguar Land Rover