Vážny nastúpil na čelo Sociálnej poisťovne

Na pozíciu generálneho riaditeľa Sociálnej poisťovne namiesto Dušana Muňka už nastúpil poslanec za stranu Smer-SD, bývalý vicepremiér pre investície a exminister dopravy Ľubomír Vážny.

25.07.2016 11:51
Ľubomír Vážny Foto: ,
Ľubomír Vážny
debata (5)

Vážneho ako šéfa poisťovne s účinnosťou od 24. júla tohto roka schválila vláda ešte začiatkom tohto mesiaca. Funkčné obdobie šéfa poisťovne trvá šesť rokov a jeho mzda predstavuje 6-násobok priemernej mzdy na Slovensku, čo je aktuálne 5 298 eur.

Ľubomír Vážny vo funkcii šéfa poisťovne nahradil poslanca za Smer-SD Dušana Muňka, ktorému sa skončilo funkčné obdobie. Muňko pritom na túto pozíciu nastúpil ešte koncom augusta 2008. Vláda Ivety Radičovej ho však z tejto funkcie odvolala koncom augusta 2010. Vtedajšia premiérka to zdôvodnila tým, že Muňko závažne porušil zákony v oblasti hospodárenia Sociálnej poisťovne. Na post generálneho riaditeľa poisťovne namiesto Muňka nastúpil Ľuboš Lopatka. Ústavný súd SR však v lete 2012 rozhodnutie vlády Ivety Radičovej o odvolaní Muňka z funkcie šéfa poisťovne zrušil ako protiústavné. V júli 2012 sa Ľuboš Lopatka vzdal svojej funkcie a na post generálneho riaditeľa poisťovne sa vrátil Dušan Muňko.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #Ľubomír Vážny