Orange Slovensko zvýšil tržby na 271 milióna eur

Výnosy spoločnosti Orange Slovensko k 30. júnu tohto roka dosiahli 271,1 milióna eur. Ako v utorok informoval telekomunikačný operátor, odhliadnuc od vplyvu cenovej regulácie Orange po prvýkrát zaznamenal medziročný nárast výnosov o 1,5 %.

26.07.2016 11:20
debata

Po zarátaní vplyvu regulácie sa firme podarilo spomaliť medziročný pokles výnosov na 1 %. V rámci výnosov z mobilných služieb boli tradične najrýchlejšie rastúcou zložkou výnosy z mobilných dátových služieb. Na celkových výnosoch z mobilných služieb tvorili 23 %, medziročne sa zvýšili o 5 %. Stále významnejší podiel na celkových výnosoch tvoria výnosy z fixných služieb. Tie sa na celkových výnosoch podieľajú piatimi percentami.

Pokrytie širokopásmovým mobilným internetom od Orangeu prekročilo 95 % populácie Slovenska, pričom 4G sieť s rýchlosťami do 220 megabitov za sekundu (Mbit/s) je dostupná pre 71,6 % obyvateľov. Ku koncu sledovaného obdobia zákazníci spoločnosti spolu preniesli až 7 353 terabajtov (TB) dát, o 28 % viac ako v roku 2015. Z toho viac ako 36 % bolo prenesených v 4G sieti. Okrem dátovej prevádzky rástol aj počet zákazníkov mobilných dátových služieb, ktorý dosiahol 437 tisíc, o 9,9 % viac pri porovnaní s rovnakým období minulého roka.

Orange Slovensko je integrovaný telekomunikačný operátor poskytujúci komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti na Slovensku. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.

debata chyba
Viac na túto tému: #mobilní operátori #Orange