Železničná spoločnosť predáva lístky do Viedne aj cez internet

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) začala internetový predaj medzinárodných lístkov do Viedne s názvom EURegio Wien Ticket.

26.07.2016 16:13
debata

Spiatočný lístok z Bratislavy do Viedne platí jeden deň, pričom pricestovať späť na územie Slovenska je možné aj po polnoci. Na rozdiel od iných medzinárodných internetových lístkov štátneho osobného vlakového dopravcu možno s novým lístkom cestovať v rámci Slovenska vlakom akejkoľvek kategórie podľa vlastného výberu, v Rakúsku vlakmi regionálnej dopravy (R, REX) a S-Bahnom.

„Internetový lístok je ideálny na jednodňové pracovné cesty alebo víkendové výlety do Viedne. Lístok nie je potrebné vytlačiť, vlakovému personálu ho stačí ukázať v smartfóne alebo v tablete. V cene je zahrnutá aj preprava jedného bicykla medzi Bratislavou a Viedňou,“ povedala riaditeľka sekcie marketingu ZSSK Tatiana Kyselová.

EURegio Wien Ticket možno získať nielen z Bratislavy, ale aj z Devínskej Novej Vsi, Nových Zámkov, Leopoldova, Trnavy, Šale, Galanty, Zvolena, Banskej Bystrice a Levíc.

Dopravu zo Slovenska do metropoly Rakúska využívajú denne tisícky cestujúcich. Rakúsko je najvyhľadávanejšou cieľovou krajinou pri medzinárodných cestách so ZSSK, keď vlani počet cestujúcich medzi oboma krajinami dosiahol 1,5 milióna. V bežný pracovný deň premáva medzi Bratislavou a Viedňou 75 spojov regionálnych expresov a osobných vlakov po dvoch trasách. Vlaky prevádzkujú ZSSK a Rakúske spolkové železnice (ÖBB). Vlaky z bratislavskej Petržalky do Viedne a späť sú navyše bezbariérové. ZSSK ponúka v regionálnej preprave do Rakúska päť druhov lístkov, ktorých ceny sú výrazne výhodnejšie než štandardná medzinárodná tarifa.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #Železničná spoločnosť Slovensko #Viedeň