Porsche chce konkurovať elektrickej Tesle, berie vývojárov

Nemecký výrobca luxusných športových vozidiel Porsche plánuje vytvoriť najmenej 1400 pracovných miest vo vývoji, výrobe a predaji elektricky poháňaného autá Mission E. Model, ktorý má konkurovať Modelu S od americkej Tesly, by z montážnych liniek mal zísť v roku 2019.

26.07.2016 20:48
debata

Porsche pôvodne plánovalo vytvoriť v západonemeckom Zuffenhausene kvôli modelu Mission E viac ako tisícku nových miest. Automobilka plánuje do nového modelu s nulovými emisiami investovať zhruba miliardu eur. V Zuffenhausene neďaleko Stuttgartu stavia novú montážnu linku a lakovňu.

Ďalších 350 expertov chce Porsche zamestnať v divízii zameranej špeciálne na vývoj konceptov mobility a hľadanie nových podnikateľských oblastí, uviedla v utorok podľa agentúry Reuters automobilka.

Porsche je súčasťou nemeckého koncernu Volkswagen, ktorý sa snaží preklenúť následky rozsiahleho škandálu okolo merania emisií. Súčasťou transformácie, ktorú v polovici júna oznámil generálny riaditeľ koncernu Matthias Müller, je väčšie zameranie na elektrické a hybridné vozidlá. Okrem toho sa chce Volkswagen zamerať na digitálne sprostredkované dopravné služby, ako sú aplikácie pre zdieľanie jázd.

Šéf závodnej rady v Porsche Uwe Hück v utorok vyhlásil, že firma bude musieť predať najmenej 10 000 áut Mission E ročne, aby na novinke zarobila.

debata chyba
Viac na túto tému: #elektromobil #automobilky #Porsche