Štvrťročný zisk Samsungu stúpol na dvojročné maximum

Prevádzkový zisk juhokórejského výrobcu elektroniky Samsung Electronics v druhom štvrťroku stúpol o 18 percent na 8,1 bilióna wonov (6,4 miliardy eur), teda na najvyššiu úroveň za dva roky. Oznámila to vo štvrtok firma. Potvrdila tak svoje predbežné odhady zo začiatku júla. Dodala, že počíta so solídnymi ziskami tiež v druhej polovici tohto roka.

28.07.2016 09:37
debata

Štvrťročné tržby spoločnosti Samsung, ktorá je najväčším výrobcom inteligentných mobilných telefónov a pamäťových čipov na svete, stúpli o päť percent na takmer 51 biliónov wonov. Čistý zisk sa zvýšil o dve percentá na 5,85 bilióna wonov.

Prevádzkový zisk divízie mobilných telefónov stúpol o 57 percent na dvojročné maximum 4,32 bilióna wonov, a to napriek spomaleniu rastu na svetovom trhu s inteligentnými telefónmi. Hlavným motorom rastu zisku boli modely Galaxy S7 a S7 Edge.

Samsung odhaduje, že v druhom štvrťroku dodal zákazníkom 75,6 až 78,3 milióna smartfónov. To predstavuje takmer dvojnásobok v porovnaní s dodávkami inteligentných telefónov iPhone amerického konkurenta Apple, ktoré predstavovali 40,4 miliónov prístrojov, upozornila agentúra AP.

Prevádzkový zisk divízie Samsungu na výrobu čipov klesol o 22 percent na 2,64 bilióna wonov. Dostal sa tak na najnižšiu úroveň od tretieho štvrťroku 2014. Výsledky divízie podkopali nižšie ceny čipov. Firma však očakáva zlepšenie jej hospodárenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung