Za málo peňazí už nikto robiť nechce

Firmám pri nezamestnanosti pod desať percent začínajú chýbať ľudia. Mnohé podniky zisťujú, že ponúknuť len voľné miesto už nestačí a ak nepridajú primeraný plat a výhody, zamestnanca nenájdu.

01.08.2016 12:00
automechanik, nezamestnanosť, pracovné miesto,... Foto:
Úrady práce síce nezamestnaným ponúkajú viac ako 34-tisíc voľných pracovných miest, no čoraz viac firiem sa sťažuje na problém s nedostatkom zamestnancov a žiadajú o povolenie doviesť ľudí zo zahraničia.
debata (183)

Aj keď oficiálne stále okolo 100-tisíc Slovákov pracuje za minimálnu hrubú mzdu 405 eur mesačne, v skutočnosti na takýto plat pristane len málokto. Predpokladá sa, že mnohí ľudia pracujú za najnižší plat len oficiálne a zvyšok dostávajú načierno bokom, a to najmä v oblasti služieb.

Úrady práce síce nezamestnaným ponúkajú viac ako 34-tisíc voľných pracovných miest, no čoraz viac firiem sa sťažuje na problém s nedostatkom zamestnancov a žiadajú o povolenie doviesť ľudí zo zahraničia. Firma v Košiciach zvažovala nábor 200 šičiek z Mongolska, ktorým by dávala 2,50 eura na hodinu. Keď spoločnosť napokon plat zdvihla na 3,50 eura na hodinu, ľudí už našla. Mesačný hrubý plat v takom prípade dosiahne okolo 560 eur. Podobný plat ponúkajú aj vo fabrike v Michalovciach, zaoberajúcej sa výrobou káblových zväzkov. Fluktuácia v závode je však značná a ľudia aj tam tlačia na čoraz vyššie platy. Očakáva sa, že práve východ Slovenska bude regiónom, kde ešte investori nájdu ľudí ochotných pracovať za platy okolo 500 eur, ale inde to tak už nie je. To môže vyvolať sťahovanie niektorých investorov zo západu na východ SR, ale rastu platov sa aj tak nevyhnú.

Tomáš Čapľa si našiel v nitrianskom priemyselnom parku prácu, až keď firma akceptovala jeho platové nároky. „Nebol som ochotný ísť pracovať za menej ako 600 eur v hrubom a takto platené zamestnanie sa mi podarilo nájsť až pred pol rokom. Vo firme nám rovno povedali, že vyššie platy ponúkli preto, lebo už nemal kto pracovať a hrozilo odmietnutie zákaziek,“ opísal tridsiatnik svoju skúsenosť.

V tomto roku je najnižšia hodinová mzda vo výške 2,328 eura, čo dáva mesačne 400 eur. Na porovnanie, v ekonomickom vzore Slovenska hospodársky silnom Nemecku je minimálna mzda 1 400 eur v hrubom. „Bývam na dedine neďaleko mesta Nitra. Ak by som zobral prácu za minimálnu mzdu, 40 eur mesačne miniem na dopravu a na stravu miniem ďalších 100 eur, ak nie viac. Mesačne by mi tak na život ostalo maximálne 200 eur. Ak by som bol doma na sociálnej dávke, tak každý mesiac dostanem 61,6 eura. Takže ak by som bol celý mesiac v práci, mám len o 140 eur viac ako bez nej. Ja osobne som preto nebol ochotný ísť pracovať za menej ako 600 eur v hrubom,“ dodal Tomáš Čapľa.

V prípade spomínanej textilnej fabriky z Košíc, ktorá pár mesiacov nemohla zohnať 200 šičiek, reálne hrozilo odmietnutie zvýšených objednávok. Španielsky podnikateľ sa preto obrátil na ministerstvo práce so žiadosťou o dovezenie 200 šičiek z Mongolska. „Prijal som vedenie textilnej firmy a namiesto dovozu ľudí z tretieho sveta sme ponúkli pomoc pri vzdelávaní ľudí. Veľmi dôležité tiež bolo, že počas rozhovorov sa nám podarilo dohodnúť na zvýšení hodinovej mzdy z 2,5 eura na 3,5 eura. Vďaka tomu fabrika našla v priebehu pár týždňov dostatok ľudí aj v okolí Košíc,“ povedal minister práce Ján Richter. V praxi je tak na ministerstve práce nájsť spôsob, ako presvedčiť firmy na najímanie ľudí z 257-tisícovej armády nezamestnaných.

Investori stále idú za nízkymi platmi

O tom, že pre veľa firiem je stále dôležitá lacná pracovná sila, vedia aj personálne agentúry najímajúce ľudí. „Pre výrobcov áut, ktorí naďalej prichádzajú na Slovensko, sú naďalej najdôležitejšie nízke náklady na pracovnú silu, štátne investičné stimuly a relatívne nízke zdanenie firiem,“ potvrdil manažér náboru v personálnej agentúre Manpower Jiří Halbrštát. Lacná pracovná sila je dôležitá hlavne pri jednoduchej výrobe s nízkou pridanou hodnotou napríklad v oblasti výroby káblových zväzkov. Priamo v automobilových závodoch vyrábajúcich luxusné automobily na základe spájania ocele s hliníkom sú mzdy oveľa vyššie. V najväčšom domácom automobilovom závode bratislavskom Volkswagene zarábajú ľudia priemerne 1 798 eur v hrubom. V tejto mesačnej mzde nie sú započítané astronomické platy vrcholných manažérov. Väčšina ľudí na Slovensku však zarába oveľa menej a priemerná mzda je aktuálne 867 eur v hrubom.

Pre výrobcov áut, ktorí naďalej prichádzajú na Slovensko, sú naďalej najdôležitejšie nízke náklady na pracovnú silu, štátne investičné stimuly a relatívne nízke zdanenie firiem.
Jiří Halbrštát, manažér náboru v personálnej agentúre Manpower

Na slovenskom trhu práce enormný záujem o ľudí hlásia hlavne firmy vyrábajúce súčiastky pre automobilový priemysel. „Predaj automobilov momentálne rastie vo všetkých krajinách Európskej únie. To sa prejavuje nielen vo veľkých automobilových závodoch, ale reťazovo sa to premieta nielen medzi subdodávateľmi, ale aj v logistike a službách,“ priblížil Halbrštát. Výrobou automobilov a ich dielov sa v krajine pod Tatrami živí okolo 80-tisíc Slovákov. Vytvorenie ďalších 200-tisíc pracovných miest umožňujú peniaze minuté v slovenskej ekonomike firmami aj ľuďmi pôsobiacimi v automobilovom priemysle. Výroba automobilov je preto dlhé roky označovaná za motor slovenskej ekonomiky a v minulom roku sa v krajine pod Tatrami po prvý raz v histórii vyrobilo viac ako milión nových osobných motorových vozidiel.

Operátor výroby za 700 eur v hrubom

Personálne agentúry aktuálne najviac hľadajú operátorov výroby ochotných pracovať za 700 eur v hrubom. Do top žiadaných pracovných pozícií patria aj vodiči vysokozdvižného vozíka, nastavovači a programátori CNC stroja, kontrolóri kvality, obrábači kovov, zvárači, elektrikári, nastavovači strojov, opravári strojov a strojníci. Slováci však majú záujem väčšinou o úplne iné pracovné miesta. „Podľa životopisov uchádzačov, ktorí si počas roka 2016 vytvorili životopis na stránke Profesia.sk, sledujeme, že títo ľudia najčastejšie hľadali prácu v oblastiach administratíva, obchod, doprava, špedícia, logistika, cestovný ruch, gastro, hotelierstvo, výroba,“ uviedla Katarína Klembalová, PR manažérka pracovného portálu Profesia.

Nesúlad medzi ponukou firiem a požiadavkami ľudí vytvára veľké množstvo voľných pracovných miest. „Celkovo je na Slovensku vyše stotisíc voľných pracovných miest,“ uviedol Branislav Holík, manažér náborov v personálnej agentúre McROY. Takmer jedna tretina z voľných pracovných pozícií je sústredená v IT oblasti. Pri nadštandardne platených pozíciách programátorov nie sú problémom nízke platy, ale nedostatočná kvalifikácia. Tá začína byť problémom aj pri zháňaní ľudí na špecializované robotnícke pozície mechatronikov, elektrotechnikov pre automatizačnú techniku, nástrojárov či mechanikov prípravkov.

„Takmer stotisíc nezamestnaných má skončenú maximálne základnú a strednú školu, u vyše polovice sa nedá určiť, akú vôbec majú profesiu, a rovnako viac ako polovica je nezamestnaná dlhodobo. Ak k tomu pripočítame nízku mobilitu, tak je problém voľné miesta Slovákmi obsadiť,“ dodal Holík. Personálna agentúra McROY pred časom usporiadala hromadný nábor do zamestnania na úrade práce v Komárne. O prácu za 800 eur v hrubom v priemyselnom parku Lozorno nachádzajúcom sa neďaleko Bratislavy prejavili záujem len traja zo 68 nezamestnaných.

Neochotu pracovať u časti nezamestnaných eviduje aj ministerstvo práce. „V roku 2015 prišlo na úrady práce 241-tisíc ľudí. Z nich sa po nájdení práce už v priebehu jedného týždňa opäť na úrade práce zaregistrovalo 3 087 ľudí. Do jedného mesiaca sa priemerne vráti 11 355 a do troch mesiacov to je 39 925 ľudí. Veľká časť nezamestnaných tak zoberie prácu len preto, aby nebola vyradená z evidencie a v relatívne krátkom období sa vráti späť na úrad práce. Momentálne preto analyzujeme viaceré možnosti riešenia tohto problému,“ uviedol minister práce Richter. Na získanie podpory v nezamestnanosti musia Slováci už dnes odpracovať minimálne dva roky. V opačnom prípade sú odkázaní na dávky v hmotnej núdzi začínajúce na sume 61,6 eura za mesiac. Na takýto príspevok sú odkázaní aj niektorí mladí ľudia bývajúci u rodičov. Najväčšia „výhoda“ evidencie na úrade práce je tak uhrádzanie minimálnych zdravotných odvodov vo výške 60,06 eura a sociálnych odvodov vo výške 142,20 eura.

© Autorské práva vyhradené

183 debata chyba
Viac na túto tému: #nezamestnanosť #pracovné ponuky #rast miezd