Minister osobne skontroloval poškodenú cestu v Kremnických Baniach

Cesta prvej triedy I/65 v Kremnických Baniach v okrese Žiar nad Hronom na úseku v dĺžke zhruba šesťsto metrov je po silných búrkach cez uplynulý víkend veľmi poškodená. Cesta je podmytá, na jednej strane sa prepadla krajnica.

02.08.2016 17:46
debata (3)

Kritickú situáciu na ceste a rozsah škôd spôsobených silnými dažďami a jej opotrebovaním v dôsledku dlhodobého užívania v utorok osobne vyhodnotili minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Roman Brecely, rezortný štátny tajomník Viktor Stromček a generálny riaditeľ Slovenskej správy ciest Roman Žembera.

Rozsah predpokladaných prác a finančné náklady na opravu tohto úseku cesty I/65 bude podľa ministerstva dopravy možné odhadnúť až po spracovaní projektovej dokumentácie. V súčasnosti nie je možné náklady na odstránenie poškodenia určiť.

„V súčasnosti autá v dôsledku rozsiahleho poškodenia časti cesty I/65 v Kremnických Baniach využívajú obchádzkové trasy. Vozidlá do 3,5 tony a autobusy využívajú cesty 11/578 a 111/2504 v smere Kremnica – Krahule – Kremnické Bane a vozidlá nad 3,5 tony cestu 1/14 v smere Šášovské Podhradie – Banská Bystrica – Turčianske Teplice,“ priblížila hovorkyňa ministerstva dopravy Karolína Ducká.

Minister dopravy vzhľadom na krízovú situáciu si zobral na zodpovednosť sprístupnenie tejto časti poškodenej komunikácie v čo najkratšom čase. „Chvalabohu, že v čase zosuvu cesty sa na tomto úseku nikomu nič nestalo a nedošlo k poškodeniam zdravia a majetku ľudí, ktorí dennodenne túto spojnicu z Kremnice smerom na Martin využívajú,“ povedal Brecely.

"Musíme predchádzať tomu, aby sme riešili len havarijné stavy na regionálnych cestách. Je nevyhnutné venovať väčšiu pozornosť oprave a údržbe ciest I. triedy, ktoré sú dôležité pre prepájanie regiónov a ich obyvateľov,“ uviedol minister.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #cesty #Roman Brecely