Tesla mala v Číne nehodu, autopilota už radšej nespomína

Americký výrobca elektromobilov Tesla odstránil zo svojej čínskej internetovej stránky slovo autopilot a výraz pre samoriadené vozy.

15.08.2016 12:10
debata (4)

Predchádzala tomu nehoda, po ktorej si vodič v Pekingu sťažoval, že Tesla precenila funkciu autopilota, v ktorého režime sa nehoda stala, a zmiatla tak spotrebiteľov. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters.

Vodič Tesly nabúral tento mesiac na pekinskej diaľnici. Auto sa nedokázalo vyhnúť vozidlu stojacemu na ľavej strane a zasahujúcemu do vozovky. K žiadnym zraneniam nedošlo, na oboch vozidlách ale vznikla škoda.

Ide o prvú takúto ohlásenú nehodu v Číne. V USA tento rok v máji narazil automobil Tesla so zapnutým systémom samoriadenia do nákladného vozidla. Vodič nehodu neprežil. Americký Národný úrad pre bezpečnosť v doprave (NTSB) potom uviedol, že elektrický automobil išiel nedovolenou rýchlosťou.

„V Tesle neustále vykonávame zlepšenia, vrátane prekladov,“ oznámila agentúre Reuters hovorkyňa automobilky. Nezrovnalosti v rôznych jazykových mutáciách firma rieši už mnoho týždňov a načasovanie so súčasnými udalosťami alebo článkami podľa nej nesúvisí.

Zmienka o autopilotovi a čínsky termín, ktorý možno preložiť ako samoriadenie, zmizli z čínskeho webu pre sedan Model S v nedeľu večer, napísal Reuters. Namiesto nich boli použité frázy preložiteľné ako riadenie s asistenciou.

Pre automobilku je nehoda ďalším problémom na čínskom trhu, ktorý je najväčším na svete. Americký výrobca elektromobilov tu zápasil už s problémami s distribúciou a s nabíjaním vozidiel.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #Tesla Motors #autopilot