Rusko zrušilo zákaz charterových letov do Turecka

Rusko v nedeľu zrušilo zákaz charterových letov do Turecka, ktorý vydalo po incidente z minulého novembra, keď turecká armáda zostrelila ruské vojenské lietadlo. Na svojich internetových stránkach o tom informovala ruská vláda. Turecko predtým patrilo k najobľúbenejším destináciám ruských turistov.

28.08.2016 22:26
debata (61)

Dekrét o zrušení zákazu podpísal ruský premiér Dmitrij Medvedev. Aerolinky by podľa dokumentu zverejneného na internetových stránkach vlády mali na letoch medzi Ruskom a Tureckom prijať dodatočné bezpečnostné opatrenia, uviedla agentúra TASS.

Ruský prezident Vladimir Putin po nedávnom rokovaní s tureckým prezidentom Recep Tayyipom Erdoganom uviedol, že prioritou pre Rusko a Turecko je návrat k predkrízovým pomerom, teda do doby pred vlaňajším novembrom. Turecký stíhač vtedy zostrelil ruský bombardér pri turecko-sýrskych hraniciach.

Tento incident prudko ochladil vzťahy medzi oboma krajinami a viedol zo strany Ruska k vyhláseniu protitureckých sankcií. Pozastavenie charterových letov značne obmedzilo príliv ruských turistov do Turecka, čo zasadilo tureckému turistickému priemyslu tvrdú ranu.

61 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Turecko