Technické problémy na letisku vo Viedni postihli desiatky letov

Viedenské medzinárodné letisko sa potýka s technickými problémami, pre ktoré museli byť v nedeľu večer zrušené alebo meškali desiatky letov. V pondelok sa podľa letiska všetko vrátilo do normálu.

28.08.2016 22:37 , aktualizované: 29.08.2016 09:09
debata (5)

Stovky cestujúcich v nedeľu uviazli na viedeňskom letisku. Pre technické problémy zrušili 63 letov a ďalších 50 ich nabralo meškanie. Viedenské medzinárodné letisko sa už vysporiadalo s problémom s prenášaním dát a pondelkové lety štartujú podľa pravidelného letového poriadku.

V nedeľu skolaboval systém automatického prenosu dát medzi riadením letovej prevádzky vo Viedni a európsku centrálou riadenia letovej prevádzky v Bruseli. Výpadok museli dispečeri riešiť tým, že dáta do systémov vkladali ručne. Príčina technických problémov zatiaľ nie je známa.

„Podľa Austro Control (rakúskeho riadenia letovej prevádzky) boli problémy s prenosom dát pri zabezpečovaní letovej prevádzky odstránené,“ uviedlo viedenské letisko. „Momentálne nemáme žiadne meškania ani výpadky letov,“ doplnilo letisko, cestujúcim však aj napriek tomu odporúča, aby sa o stave svojho letu informovali u aeroliniek, s ktorými letí.

Problémy boli v nedeľu napríklad na linkách z Viedne do Kolína nad Rýnom, do Benátok, do Londýna alebo do Zürichu. Výpadky postihli aj spojenie Rakúska s Českom, boli zrušené spoje dopravcov Austrian Airlines, Air Malta a Croatia Airlines z Viedne do Prahy s príletom o 18:00 SELČ a let Austrian Airlines z Prahy do Viedne s odletom o 18:40 SELČ.

Spoločnosť Austro Control zabezpečuje riadenie letovej prevádzky nad Rakúskom.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #Viedeň