Adient vstupuje na burzu, rozdelí svoju výrobu

Spoločnosť Johnson Controls plánuje od 31. októbra 2016 odčleniť výrobu automobilových sedadiel a interiérových komponentov pre automobilový priemysel. Spoločnosť Adient sa tak po novom bude zaoberať výrobou automobilových sedadiel.

16.09.2016 13:12
debata

Na Slovensku má v súčasnosti osem prevádzok a zamestnáva viac ako 4000 ľudí. Zmeny v spoločnosti Johnson Controls spôsobil avizovaný vstup Adientu na newyorskú burzu cenných papierov 31. októbra tohto roku. Informovala o tom spoločnosť Johnson Controls.

„Adient bude na Slovensku ponúkať atraktívne možnosti kariérneho rastu a rozvoja v rôznych oblastiach vrátane finančného riadenia, inžinierskych profesií, výroby, IT, obstarávania, odbytu a riadenia ľudských zdrojov,“ uviedol viceprezident Global Business Center spoločnosti Adient a výkonný riaditeľ jej slovenskej pobočky Michael Petersen.

Ako samostatná spoločnosť plánuje Adient zvýšiť investície do inovatívnych produktov a technológií. Spoločnosť sa má podľa svojich vyjadrení zameriavať na najnovšie trendy v oblasti autonómne jazdiacich automobilov, elektromobilov, úsporných a odľahčených sedadlových komponentov a v individualizácií produktov.

Slovensko podľa Adientu zohráva v aktivitách novej spoločnosti kľúčovú úlohu. Približne 900 zamestnancov bratislavského biznis centra v súčasnosti zabezpečuje celosvetovú podporu firemných procesov spoločnosti v oblasti financií, informačných technológií, nákupu, odbytu, riadenia ľudských zdrojov a programového manažmentu. Zároveň je to jediné firemné centrum Adientu na svete.

Technologické centrum v Trenčíne sa zas podieľa na vývoji a testovaní kompletných sedadlových systémov a výrobkov pre rôzne modely automobilov, ako aj komponentov pre automobilové sedadlá. Zamestnáva viac ako 400 ľudí. Adient okrem toho má svoje dve prevádzky v Žiline, dve v Lučenci, Martine a Lozorne.

Adient je svetovým lídrom v oblasti automobilových sedadiel, ktorý vo svojich 230 výrobných/mon­tážnych závodoch v 32 krajinách sveta zamestnáva 75 tisíc ľudí.

Johnson Controls je globálnym lídrom v rôznorodých technológiách a priemyselných odvetviach, podieľa sa na vytváraní inteligentných budov, efektívnych energetických riešení, integrovaných infraštruktúr a dopravných systémov. Pôsobí vo viac než 150 krajinách sveta a zamestnáva 117 tisíc ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #Johnson Controls #Adient