Lidl zvyšuje mzdy

Októbrové výplaty zamestnancov obchodného reťazca Lidl budú vyššie o dvadsať percent. Polepšia si aj začínajúci pracovníci Lidla, tým sa nástupné platy zvýšia o 23 percent. Druhá najsilnejšia obchodná sieť na Slovensku tak podľa slov generálneho riaditeľa Lidla Matúša Gála dáva pocítiť svoj ekonomický úspech aj zamestnancom.

04.10.2016 13:00
debata (26)

Mimoriadne zvýšenie platov sa bude týkať 90 percent zamestnancov predajní a skladov v rámci logistických centier. Lidl patril už pred zvýšením miezd medzi najlepšie platiace obchodné reťazce na Slovensku. Podľa portálu platy.sk dosahuje priemerná mzda v maloobchode na pozícii predavač/ka- pokladník/čka 526 eur, priemerná mzda v Lidli je odteraz takmer o 40 percent vyššia a dosiahne hodnotu 734 eur.

Lidl poskytuje zamestnancom aj celý rad iných benefitov. Deti zamestnancov Lidla môžu prázdniny tráviť v detskom firemnom tábore. Zamestnanci dostávajú aj dovolenku nad rámec zákona a spoločnosť tiež poskytuje napríklad poukážky do fitnescentra pre zamestnancov v hodnote 180 eur. Lidl oceňuje pracovnú vernosť, po desiatich odpracovaných rokoch dostavajú verní zamestnanci mimoriadnu odmenu.

Spoločnosť, ktorá vstúpila na slovenský trh v roku 2004 so 480 zamestnancami, dnes dáva prácu 3 800 ľuďom. Pre zaujímavosť, nepretržitú viac ako desaťročnú stáž má 413 pracovníkov Lidla. V Lidli si vážia prácu žien aj na vedúcich postoch, zo 124 vedúcich predajní tvoria ženy čosi viac ako polovicu – 64.

Lidl v rámci kariérneho rastu uprednostňuje vlastných pracovníkov. Spolupracuje s vysokými školami a univerzitami. Absolventi prechádzajú vyše ročným zapracovaním naprieč celou spoločnosťou a potom si spoločne so zamestnávateľom vyberajú primeranú pozíciu. Súčasný generálny riaditeľ Matúš Gála nastúpil do Lidla po absolvovaní vysokej školy a po deviatich rokoch sa stal šéfmanažérom najdynamickejšie rastúceho obchodného reťazca na Slovensku.

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Lidl #mzdy