Tržby obchodníkov v auguste rástli

Tržby za vlastné výkony a tovar vo veľkoobchode vzrástli v auguste medzimesačne o 2,5 %. Medziročne podľa údajov Štatistického úradu SR vzrástli o 3,9 %. Rast bol takmer vo všetkých činnostiach. Pokles bol iba v sprostredkovaní veľkoobchodu o 8,5 %.

05.10.2016 10:10
debata

Za celých osem mesiacov tohto roka tržby vo veľkoobchode medziročne vzrástli o 1,3 %. Zvýšili sa najmä vo veľkoobchode so zariadeniami pre informačné a komunikačné technológie (IKT) o 18,9 %. Pokles tržieb bol v sprostredkovaní veľkoobchodu o 5,9 %, ostatnom špecializovanom veľkoobchode o 2,2 % a v nešpecializovanom veľkoobchode o 0,6 %.

Tržby v maloobchode vzrástli v auguste medzimesačne o 1,3 %. Medziročne sa zvýšili o 1,9 %. Zvýšenie podľa úradu súviselo s rastom tržieb najmä v maloobchode s potravinami, nápojmi a tabakom v špecializovaných predajniach o 10 %. Tržby klesli v maloobchode so zariadeniami pre IKT v špecializovaných predajniach o 7,8 %, maloobchode v stánkoch a na trhoch o 6,8 % a v maloobchode mimo predajní, stánkov a trhov o 1,9 %.

Za celých osem mesiacov tohto roka tržby v maloobchode medziročne stúpli o 1,8 %. Zvýšenie súviselo s rastom tržieb najmä v maloobchode s potravinami, nápojmi a tabakom v špecializovaných predajniach o 21,5 %. Tržby klesli hlavne v maloobchode mimo predajní stánkov a trhov.

debata chyba
Viac na túto tému: #obchod