Samsung pozastavil výrobu nových verzií Galaxy Note 7

Juhokórejská spoločnosť Samsung Electronics pozastavila výrobu svojich najnovších inteligentných telefónov Galaxy Note 7 po správach, že problém s prehrievaním batérií majú aj ich nové verzie.

10.10.2016 09:35
debata (1)

Uviedli to v pondelok juhokórejské médiá a zdroj agentúry Reuters. Ide o pokračovanie obrovských problémov s batériami, pre ktoré najväčší svetový výrobca smartfónov v septembri prerušil predaj týchto produktov v mnohých krajinách sveta. Samsung sa zatiaľ k správe nevyjadril.

Agentúra Jonhap uviedla, že rozhodnutie pozastaviť produkciu nových telefónov firma urobila po dohode s čínskymi a americkými úradmi. Urobila tak po tom, keď americkí mobilní operátori AT&T a T-Mobile USA v nedeľu večer oznámili, že prestávajú predávať prístroje Note 7 a vymieňať zákazníkom ich staršie verzie za nové. Operátori tým reagovali na správy o vznietení už vymenených prístrojov, ktorých batérie mali byť podľa Samsungu bezpečné.

Problémy s batériami sú doteraz najväčším problémom Samsungu a môžu byť pre spoločnosť veľmi nákladné. Chybné batérie môžu byť nebezpečné aj pre majiteľov prístrojov a ich okolia. Akcie Samsungu na burze v Soule po správach klesli o 3,5 percenta.

Niektoré hlásenia o vznietení nových typov Note 7 prišli od cestujúcich v lietadlách. Veľké letecké spoločnosti a niektoré letiskové úrady preto už vyzvali cestujúcich, aby prestali tieto telefóny používať na palubách.

Samsung začiatkom septembra oznámil, že kvôli prehrievaniu batérií a nebezpečenstvu vznietenia sťahuje 2,5 milióna telefónov Note 7 z desiatich trhov vrátane juhokórejského a amerického. Zákazníkom ponúkol finančnú kompenzáciu či výmenu za telefón s inou batériou. Analytici doteraz odhadovali, že náklady na stiahnutie a výmenu batérií dosiahnu 1,8 miliardy USD.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #Note 7