Škandál zabudnutý? Volkswagen predáva viac áut ako vlani

Odbyt nemeckého automobilového koncernu Volkswagen v septembri medziročne vzrástol o 7,1 percenta na 947 600 vozidiel, uviedla v piatok firma. Je to najprudšie tempo rastu od vypuknutia škandálu s meraním emisií.

14.10.2016 12:33
debata (8)

Za prvé tri štvrťroky roka dodal koncern zákazníkom 7,6 milióna áut, čo je o 2,4 percenta viac ako v rovnakom období vlani.

Šéf predaja Volkswagenu Fred Kappler poukázal na výrazný rast predaja v Číne aj na priaznivý vývoj dopytu v Európe. „Rastúci odbyt nám dáva nádej, že dokážeme zvládnuť náročné úlohy, ktoré máme pred sebou. Našou najvyššou prioritou zostáva posilňovanie dôvery zákazníkov v naše produkty,“ dodal.

Volkswagen vlani v septembri priznal, že po celom svete do zhruba 11 miliónov naftových áut inštaloval softvér, ktorý umožňuje manipulovať s testami emisií. Aféra sa týka aj približne 1,2 milióna vozidiel Škoda.

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto už v stredu oznámila, že v septembri zvýšila predaj medziročne o 14,4 percenta na 107 100 vozidiel. Ide o najúspešnejší mesiac za celú viac ako stodvadsaťročnú existenciu Škodovky.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #automobilky