Neziskovky majú z vlaňajších daní už vyše 57 miliónov eur

Občianske združenia, neziskové organizácie a nadácie už zinkasovali z asignácie z minuloročných daní z príjmu viac ako 57,2 mil. eur.

20.10.2016 16:13
debata (6)

Informuje o tom finančná správa, podľa ktorej do konca tohto roka táto suma ešte porastie. „Už teraz je to viac, ako dostali neziskové organizácie za minulý rok o tomto čase,“ dodala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Kompletné vyhodnotenie poukázania podielu zaplatenej dane občanmi a podnikateľmi v prospech neziskových organizácií za minulý rok je finančná správa povinná zverejniť do konca januára 2017. „Počas januára budúceho roka zároveň zašleme neziskovým organizáciám, ktoré dostali peniaze od daňovníkov, oznam o darcoch. Je to tohtoročná novinka v zákone, ktorá po súhlase od daňovníka, umožňuje finančnej správe zverejniť základné údaje bez výšky darovanej sumy,“ informuje Macíková.

V oznámení o darcovi bude podľa nej meno a priezvisko fyzickej osoby, resp. obchodné meno alebo názov právnickej osoby, trvalý pobyt, resp. sídlo a právna forma v prípade právnickej osoby.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #neziskové organizácie #NGO