Poisťovňa AIG sa sťahuje zo strednej Európy, biznis predala Fairfaxu

Najväčšia americká poisťovňa AIG sa sťahuje zo strednej a východnej Európy. Predaj biznisu v tejto oblasti je súčasťou dohôd s kanadským finančným gigantom Fairfax.

24.10.2016 09:00
debata

Okrem Česka a Slovenska predala AIG kanadskej skupine aj ďalšie poisťovne v Poľsku, Maďarsku, Bulharsku a Rumunsku. Rovnako postupovala v niektorých štátoch Južnej Ameriky. Celková hodnota transakcie je približne 240 miliónov amerických dolárov. O predaji týchto aktivít napísali české Hospodářské noviny (HN) a potvrdila to aj tlačová správa spoločnosti Fairfax.

„Chceme, aby súčasným klientom všetky produkty a služby zostali a mohli v nich pokračovať ďalej. Verím, že jedinou zmenou, ktorú v budúcnosti zaregistrujú, bude zmena mena,“ povedal HN obchodný riaditeľ AIG v Česku Zdeněk Prchlík. Transakcia podlieha súhlasu regulátorov, vrátane Českej národnej banky. Aktivity AIG tak Fairfax prevezme podľa denníka zrejme až počas budúceho roka.

Fairfax Financial Holdings Limited, za ktorou stojí kanadský investor Prem Watsa porovnávaný s Warrenom Buffettom, sa prostredníctvom dcérskych spoločností angažuje v poistení majetku a rizík, zabezpečovaní a v riadení investícií. Fairfax bola založená v roku 1985, sídlo má v Toronte. S akciami firmy sa obchoduje na torontskej burze.

debata chyba
Viac na túto tému: #poisťovňa #AIG #Fairfax