Číňania si kúpili štvrtinu amerického Hiltonu

Čínsky konglomerát HNA Group kupuje približne 25-percentný podiel amerického prevádzkovateľa hotelov Hilton od sesterských firiem americkej investičnej spoločnosti Blackstone za zhruba 6,5 mld. USD.

24.10.2016 18:58
debata (92)

HNA bude mať podiel v Hiltone a vo firmách Park Hotels & Resorts a Hilton Grand Vacations, ktoré sa od Hiltonu majú oddeliť do konca tohto roka. HNA vymenuje dvoch riaditeľov do predstavenstva Hiltonu. Počet členov predstavenstva tak stúpne na desať.

Blackstone bude po transakcii mať v spoločnosti Hilton Worldwide Holdings Inc približne 21-percentný podiel a v predstavenstve si udrží dvoch členov. Očakáva sa, že transakcia sa uzavrie v prvom štvrťroku 2017. Cena akcií Hilton Worldwide Holdings Inc v úvode pondelkového obchodovania stúpla o 46 centov, čiže o 2 percentá na 23,37 USD za kus. Akcie Blackstone Group LP posilnili o 69 centov, čiže o 2,9 percenta na 24,76 USD za kus.

Konglomerát HNA Group prevádzkuje hotely, letecké firmy, letiská a podniká aj v oblasti finančných služieb a obchodu s nehnuteľnosťami. Čínske spoločnosti sa snažia o diverzifikáciu podnikania v zahraničí, čím čelia spomaľujúcemu sa ekonomickému rastu doma. Zároveň tak získavajú zahraničné odborné znalosti a technológie.

92 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #Hilton