RegioJet pridá na juhu súpravu, ktorá odvezie 500 ľudí

Spoločnosť RegioJet najneskôr do šiestich týždňov nasadí na najvyťaženejšie vlaky na trase Dunajská Streda - Bratislava vysokokapacitnú súpravu zloženú z lokomotívy a vozňov klasickej stavby.

26.10.2016 13:35
debata (1)

„Kapacita súpravy bude dostatočná na to, aby pohodlne odviezla viac ako 500 ľudí, ktorí cestujú ráno najviac vyťaženým spojom v úseku Dunajská Streda – Kvetoslavov – Miloslavov – Bratislava,“ informovala spoločnosť.

Vlakový prepravca chce čo najrýchlejšie vyriešiť dočasné zníženie kapacity vlakov po dvoch mimoriadne vážnych nehodách. “Cestujúcich a aj ministerstvo dopravy, ktoré je objednávateľom, chceme informovať, že čo najskoršie nasadenie tejto dodatočnej vlakovej súpravy do prevádzky je našou prioritou," uviedol majiteľ spoločnosti RegioJet Radim Jančura.

RegioJet má pripravené ďalšie dve jednotky. Na ich nasadenie potrebuje súhlas ministerstva ako objednávateľa. „Vlaky na trase Bratislava – Komárno a späť sú preplnené dlhodobo. Dlhodobo žiadame ministerstvo o súhlas s navýšením počtu súprav. Doteraz za predchádzajúcich ministrov odpoveď vždy znela, že to nie je možné,“ dodala spoločnosť. Podľa Jančuru schválenie nasadenia ďalších jednotiek ministerstvom dopravy je jediná cesta, ako dlhodobo vyriešiť problém preplnených vlakov.

Ministerstvo dopravy vyzvalo v utorok súkromného dopravcu RegioJet k dodržiavaniu zmluvných podmienok prepravy na železničnej trati Bratislava – Dunajská Streda – Komárno. Predchádzalo tomu porušovanie zmluvy a nedodržiavanie kapacity na základe zistenia kontroly ministerstva dopravy v spoločnosti RegioJet. Ministerstvo informovalo, že jeho zástupcovia urobili kontrolu po viacerých sťažnostiach cestujúcich, že žlté vlaky na trase Bratislava – Komárno kapacitne nepostačujú a žiadajú navýšenie súprav.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #RegioJet