Zbavme sa Slovenských elektrární, navrhla v debate o rozpočte SaS

Poslankyňa za SaS Jana Kiššová sa vo svojom vystúpení k rozpočtu kritizovala aj pôsobenie štátu v Slovenských elektrárňach. Neustále odďaľovanie dostavby Mochoviec a jej predražovanie je podľa nej ukážkou slabého postavenia štátu v podniku.

24.11.2016 16:35
debata (116)

"To, ako sa táto situácia vyvíja, vyvoláva pocit, že ministerstvo hospodárstva nevie manažovať svoj podiel v Slovenských elektrárňach, a preto sa natíska otázka, či by nebolo lepšie, keby odpredal 34-percentný podiel v elektrárňach a Slovenská republika by sa tak zbavila všetkých záväzkov a dlhov vyplývajúcich z tohto vlastníctva,“ povedala poslankyňa.

Podporil ju aj jej stranícky kolega Karol Galek, podľa ktorého Slovenské elektrárne plánujú na nasledujúce roky zväčša straty. Aj preto je opodstatnenosť držania tretinového podielu v spoločnosti podľa neho otázna.

„Na čo nám je taká spoločnosť, obzvlášť, keď pre nás znamená obrovské množstvo ‚kostlivcov v skrini‘. Slovenské elektrárne si držíme kvôli dividendám, ale týchto dividend, práve kvôli Mochovciam, sa obávam, nikdy nedožijeme,“ uviedol.

116 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenské elektrárne #SASKA